1,345.00

NGS Opleiding Sportmassage

Aantal deelnemers: 18

Accreditatie: NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage)

Peter Stuitje is jouw docent

Wissen

Beschrijving

Erkende Opleiding Sportmassage

NGS opleiding sportmassage (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) te Houten en Ede. Massage-en Opleidingsinstituut Libosan B.V. is een erkend en gecertificeerd opleidingsinstituut.

Voordelen voor een sportmassage opleiding bij Libosan:

1) De cursus is incl. lesmateriaal Hand- en werkboek van Snellenberg
2) Ondersteunend beeldmateriaal ( tapen- bandageren, functietesten, massagetechnieken).
3) EHBSO materialen ( koffertje )
4) Reanimatie
5) Mogelijkheid om te oefenen op de cursuslocatie
6) Bezoek aan de snijzaal van het UMC7
7) Koffie en thee
8) Uitgebreide lunch op de dagcursus in Ede
9) Gedurende het lesjaar is gebruik van tape en olie tijdens de lessen inclusief.

NGS Cursus Sportmassage

Tijdens de opleiding krijg je o.a. les in de volgende vakken: Anatomie, Fysiologie, Sporthygiëne, Verzorging, EHBSO, Reanimatie en Sportmassage.
Dit alles omvat een studiejaar van ongeveer 9 maanden waarbij je (ongeveer) iedere week les krijgt (schoolvakanties midden Nederland uitgezonderd). Hiernaast wordt ook nog van je verwacht dat je thuis een aantal uren praktisch en theoretisch oefent.
Gemiddeld komt het oefenen uit op zo’n 5 tot 10 uur per week. Het theorie examen zal digitaal afgenomen worden door het CITO i.s.m. het NGS. Dit kan gedurende het hele lesjaar gedaan worden.
Het praktijkexamen (assesment) zal landelijk worden afgenomen. Het is echter ook mogelijk om alleen te gaan voor het sportmassage diploma van ons instituut.

NGS Diploma Sportmassage

Massage-en Opleidingsinstituut Libosan B.V. leidt je op voor het officiële diploma van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Met het diploma op zak, heb je een erkend bewijs van je vakmanschap.

Theorie en Praktijk Sportmassage  Opleiding

De docenten van Massage-en Opleidingsinstituut Libosan B.V. hebben allemaal verschillende disciplines. (Sport) fysiotherapeuten, Manueel- therapeuten en sportmasseurs.
Dankzij hun kennis, ervaring en achtergrond zijn zij in staat de theorie en het praktijkgedeelte naar een hoger plan te tillen en de cursisten alles op een begrijpelijke manier uit te leggen .

Examen Sportmassage

Het examen sportmassage bestaat uit twee onderdelen. Het theorie gedeelte (Het theorie examen zal digitaal afgenomen worden door het CITO i.s.m. het NGS) en het praktijk gedeelte (het assessement).
Het theorie gedeelte bestaat uit anatomie, fysiologie, kwaliteitszorg en sportmassage (en de verzorging daarvan). De cursist krijgt in blokken van twee (theoriegedeeltes) vijftig meerkeuze vragen (de volgorde hiervan wordt gekozen door de cursist zelf).
Alleen wanneer men slaagt voor het theorie examen mag men het praktijk examen afleggen, dat in de maanden mei, juni, oktober en november wordt afgenomen. Het praktijk examen duurt om en nabij 60/ minuten, de cursist krijgt een casus, die zal bepalen of hij/zij vakbekwaam is op het gebied van de te  behandelen case. Het praktijk examen bestaat uit het maken van een casus, massage, tapen en bandageren.

Kosten Opleiding Sportmassage

De kosten van de opleiding bedragen €1345,-

Hierin zitten de theorie boeken,  ruim 600 meerkeuze examenvragen, een verzorgingspakket met tape, diverse bandages en enkele EHBO spullen. Ook bezoeken we met diverse cursusgroepen en docenten ¨de snijzaal¨ van het UMCH in Utrecht.
Hier zie je geprepareerde delen (spieren en botstructuren) van het menselijk lichaam, wat een belangrijke toevoeging kan zijn tijdens je studie van de anatomie van het lichaam. De bezoeken aan de snijzaal waren een groot succes en (niet te vergeten) ontzettend leerzaam!
Reden genoeg dus om hier een vervolg aan te geven. (Dit wordt extra aangeboden door  Libosan B.V.)

Tevens krijgen de cursisten de mogelijkheid om de onderdelen: functie onderzoek, massagetechnieken en tapen/bandageren via beeldmateriaal op onze site te bekijken via een eigen inlog code. Hierdoor zal de kwaliteit van het leerproces nog beter worden.

*  Examen kosten( niet inbegrepen in de cursusprijs) zijn digitale landelijk theorie examens
(Let op!!, prijzen kunnen aangepast zijn door het NGS)
*  Tevens is het mogelijk om een 5 daagse nascholing (examentraining) te volgen ad €300,-

  • De praktijk examens vinden plaats in Bilthoven.
  • De cursussen  beginnen op 18 & 21 januari 2019 op de maandagavond  van 19.00 tot 22.00 uur en in Ede op de vrijdag van 09.30 tot 16.00 .
  • Massage- en Opleidingsinstituut Libosan B.V. is erkend en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)
  • Dit houdt in dat wij vrijgesteld zijn van BTW op onze opleidingen en dat wij voldoen aan alle kwaliteitseisen die het CRKBO tijdens de audit heeft gesteld.

Extra informatie

Cursusdata & locatie

23-09-2019 – 32 avonden – maandagavond – 19.00 – 22.00 – Vening Meineszstraat 1, Ede, 24-01-2020 – 16 dagen – vrijdag – 09.30 – 16.00 – Vening Meineszstraat 1, Ede